2015.11.25.Wed
【世界のクリスマス料理② イタリア】
お料理・ケーキ
皆様、こんにちは!
キュイジニエの毎田です。
本日はイタリアの「パネットーネ」をご紹介します。
レーズンなどのドライフルーツ類が練り込まれた甘く柔らかい大きな菓子パンです。
このパンは特別な酵母パネトーネ種を使用する事で常温でも3か月から半年以上保存が出来るのが特徴です。
しかし、この酵母は培養が難しく家庭で作るよりもパン屋で購入するのが一般的だそうです。
イタリアの台所にはこの時期からこの様な美味しそうなパンが、ずっとあるなんてとても羨ましいですね♪
Buon Natale (ブォン ナターレ) !
Hello, everyone!
Today’s topic is “Panettone” from Italy.
This is a kind of big sweet bread made with dried fruits like raisins.
This feature is long life, keeps about three months to half a year, because of peculiar yeast named panettone.
But this yeast is really difficult to make, so people buy this breads in bakery normally.
It is the tradition of Italy that there are appetizing breads like this on a daily basis.
Buon Natale!
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